Freudianska föreningen

     

Arche Press

Det postmoderna tillståndet av Jean-François Lyotard gavs ut på Arche Press i september 2016. Texten utgör en återkommande referens i samtalet om vår samtid, och är ett av flera skäl till att vi nu vill ge ut den i bokform. Översättningen är gjord av Mats Leffler och Håkan Liljeland. Boken innehåller ett förord av Sven-Olof Wallenstein där Det postmoderna tillståndet placeras in i Lyotards verk, medan Per Magnus Johansson i sitt efterord utifrån en psykoanalytikers och idéhistorikers perspektiv diskuterar frågan om de stora berättelsernas roll för människan, ett av de teman i boken som mest uppmärksammats.

I februari 2019 utkom antologin Universitetets gränser under redaktion av Peter Josephson och Thomas Karlsohn. I antologin medverkar idéhistoriker och historiker verksamma vid universiteten i Uppsala, Göteborg och Lund samt vid Södertörns högskola och Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.


Psykoanalytiker och idé- och lärdomshistoriker Per Magnus Johansson är förlagsansvarig.

Presskontakt: Per Magnus Johansson, permagnusjohansson@gmail.com

Beställningar kan mailas till: info@freudianska.org.

Det postmoderna tillståndetkan beställas från nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.
Michael Kors Väskor Michael Kors Väskor Väskor Michael Kors Michael Kors Väskor Väskor Louis Vuitton Oakley solglasögon Oakley solglasögon Balenciaga Borse MCM Tasche Michael Kors Taschen Michael Kors Schweiz Gucci Taschen Sac Balenciaga