Freudianska föreningen

     

Arche Press

Tidskriften Arche startar Arche Press
Arche Press kommer liksom kulturtidskriften Arche att röra sig inom fälten psykoanalys, humaniora och arkitektur. Syftet är att ge ut texter som har en räckvidd utanför tidskriftens ram.

Första utgivningen, som lanseras i samband med Bokmässan 2016, blir Det postmoderna tillståndet av Jean-François Lyotard. Texten utgör en återkommande referens i samtalet om vår samtid, och är ett av flera skäl till att vi nu vill ge ut den i bokform. Översättningen är gjord av Mats Leffler och Håkan Liljeland. Boken innehåller ett förord av Sven-Olof Wallenstein där Det postmoderna tillståndet placeras in i Lyotards verk, medan Per Magnus Johansson i sitt efterord utifrån en psykoanalytikers och idéhistorikers perspektiv diskuterar frågan om de stora berättelsernas roll för människan, ett av de teman i boken som mest uppmärksammats.


Bakom Arche Press står Freudianska föreningen i Göteborg, som sedan snart femton år ger ut tidskriften Arche (tidigare Psykoanalytisk Tid/Skrift) med två nummer per år. Föreningen arrangerar också föreläsningar och seminarium om psykoanalys, humaniora och arkitektur.

Psykoanalytiker och idé- och lärdomshistoriker Per Magnus Johansson är förlagsansvarig.

Presskontakt: Per Magnus Johansson, permagnusjohansson@gmail.com

Beställning av recensionsexemplar av Jean-François Lyotards Det postmoderna tillståndet: info@freudianska.org.

Det postmoderna tillståndetkan beställas från nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.
Michael Kors Väskor Michael Kors Väskor Väskor Michael Kors Michael Kors Väskor Väskor Louis Vuitton Oakley solglasögon Oakley solglasögon Balenciaga Borse MCM Tasche Michael Kors Taschen Michael Kors Schweiz Gucci Taschen Sac Balenciaga